Технология приготовления попкорна

Технологія приготування попкорну

17-10-2016

Попкорн – повітряна кукурудза, яка є однією з найдавніших видів «страв». Його історія почалася ще в найдавніші індійські часи, коли тодішні жителі Америки виявили різновид кукурудзи, яка здатна до здуття при нагріванні.
І зараз сучасний світ налічує величезну кількість технологічних процесів, кожен з яких є унікальним. Наприклад, якщо Ви хочете приготувати попкорн, то можете скористатися великою кількістю різноманітних способів приготування.

Які види попкорну відомі в даний час?
Варто зазначити, що перш ніж вивчити технологію приготування попкорна, необхідно ознайомитися з його різновидами.
В даний час існує:
• Звичайний солодкий попкорн. Саме його здебільшого називають «попкорном», саме його найбільше вживають в даний час більшість жителів нашої планети. Іншими словами – це класичний попкорн.
• Східні солодощі на основі попкорна. Це вид десерту, який прийшов до нас зі Сходу і набирає все більшої популярності.
• Попкорн бабусі Петреллы (Американська версія попкорну).

Безумовно – це прості назви рецептів, однак існує більш сувора класифікація:
• Солоний попкорн.
• Карамелізований попкорн.
• Попкорн, який має у своєму складі різноманітні смакові добавки.

Так як же приготувати попкорн? Що необхідно для його створення?
У кінотеатрах мережі KinoLand для приготування попкорну використовуються спеціалізовані апарати. У них є такі елементи, як – котел, мішалка, посудини для приправ і багато інших. Схема приготування проста, так як досить помістити попкорн всередину пристрою, додати інгредієнти і почекати певний час. У всіх наших кінотеатрах попкорн готується з високоякісної екологічно чистої кукурудзи.

Варто відзначити, що приготувати попкорн можна і в домашніх умовах. Для цього необхідно мати такі інгредієнти, як:
• Рослинна – кукурудзяна, кокосова або соняшникова олія.
• Посуд – сковорідка або будь-яка інша посудина.
• Власне сам майбутній «попкорн».
Для приготування в домашніх умовах, необхідно покрити дно посуду невеликим шаром масла, якщо Ви хочете приготувати дієтичний попкорн, тоді використовувати рослинну олію не варто. Найкраще обрати посуд з антипригарним покриттям.
Перед тим, як засипати зерно, необхідно прогріти посуд, інакше зерно погано «розкриється».
При цьому, під час приготування, необхідно перемішувати шляхом струшування. Тоді ви захистите не тільки посуд від пригорання, але і поліпшите якість попкорну.
Як тільки зерна перестануть підстрибувати, процес приготування закінчився.
І в залежності від того, який вид попкорну Ви хочете отримати (солоний або солодкий) – в розігріту посуд необхідно помістити цукор або сіль – тільки не велику кількість!
Наприклад, попкорн із США відрізняється від своїх побратимів тим, що його готують на олії з кокосу. І після завершення «смаження», додаються різноманітні приправи.

У кінотеатрах “8 1/2”, “КИЇВ”, “ім. О. Довженка”, “KinoLand” та“POZNAN”  ви можете доповнити перегляд цікавої кінопрем’єри відерцем смачного хрусткого попкорну!

Технология приготовления попкорна Технология приготовления попкорна Попкорн Технология приготовления попкорна